Rally’s

Team Olav is begonnen als Carbagerun team. Een collega van Judith had meegedaan aan zo een carbagerun en zij dacht daarna gelijk: dat zou Henri fantastisch vinden. En zelf leek het haar ook leuk natuurlijk. Maar wat is dan een carbagerun? Dat leggen we je graag uit.

Wat is een carbage run

Het is de uitdaging om met een oud barrel van tenminste 20 jaar oud een fantastische 5-daagse Road Trip door Europa af te leggen van een paar duizend kilometer. De route is elk jaar anders en brengt je over de mooiste wegen van Europa naar bijzondere plekken waarvan je het bestaan niet eens wist. The Carbagerun gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijgen we opdrachten mee waarmee we punten kunnen scoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint.

Andere rally’s

De carbage run is niet de enige rally in zijn soort. Als je eenmaal zo een toffe auto als Olav hebt, wil je eigenlijk wel vaker dan 1 keer per jaar op pad. Tenslotte is het niet goed voor een auto om stil te staan. Er zijn meerdere organisaties zoals de Carbagerun. Zo is er de barrelchallenge bijvoorbeeld, maar ook rally riders. Elke rally organisator heeft zijn eigen voor en nadelen. Maar ze hebben een aantal dingen gemeen: oude auto’s, gekke opdrachten, leuke locaties. Onderstaand zijn alle rally’s waar Team Olav bij is geweest of gaat zijn.