2024 – Noordkaap

Er zijn vele soorten rallys. Zo zijn we al op weg geweest met de Carbagerun in 2022 en 2023 en we zijn op weg geweest met de Rally riders in 2022 en 2023. In 2024 gaan we voor het eerst mee met de Barrelchallenge. En niet zo maar een editie. Want we hebben al de mooiste wegen van Zweden en Noorwegen gezien. We zijn al op de poolcirkel geweest. Hoe kan het gekker?

Door mee te gaan naar de Noordkaap.

Dat lees je goed… de Noordkaap. Ruim 8000 kilometer in 2 weken. En uiteraard niet alleen over hoofdwegen, maar ook over mooie besneeuwde wegen. De barrelchallenge start in tegenstelling tot andere rallys gewoon in Nederland. En de snelste route naar de Noordkaap is 3140 kilometer. Maar de snelste route pakken we natuurlijk niet. Wat wel precies de route wordt dat weten we pas een paar weken van te voren.Er zijn maar 2 dingen die we zeker weten: We gaan naar de Noordkaap in Noorwegen en we doen Rovaniemi aan, oftewel de woonplaats van de kerstman in Finland.

Voor deze editie zijn er maar 50 auto’s welkom. Ten opzichte van de bijna 400 auto’s bij de carbagerun zijn dat er flink wat minder. Er zullen dus niet zoveel files zijn, er zal meer samenwerking zijn en we vermoeden dat je aan het einde van reis bijna iedereen wel kent.

De Barrel challenge omschrijft het zelf als

“De aller gekste, meest grensverleggende, meest fantastische winter Barrel naar het meest Noordelijke puntje van Europa, de Noordkaap!”

Hoog bovenaan onze lijst stond nog altijd het Noorderlicht zien.

We zijn nu een aantal dagen meer noordelijk en vergroten onze kansen aanzienlijk. Kom maar op!

snelste route vanaf huis naar de noordkaap

Hoeveel dagen tot de start van de Barrelchallenge

Days
Hours
Minutes
Second