We sliepen vannacht op de eindlocatie van gisteren, de western farm. Dat betekende ook dat we smorgens vooraan in de rij konden staan om de route van vandaag op te halen. Vanaf Boden naar Sundsvall, een ruime 600 kilometer richting het zuiden.  We kozen weer voor de lange route. Hadden we de korte route gedaan waren we waarschijnlijk rendieren tegen gekomen. Maar als je alles van te voren weet…

Het had de hele nacht gesneeuwd en smorgens sneeuwde het nog. Na Olav weer schoon te hebben geveegd konden we veilig op pad. We hadden vandaag 2 doelen: 1 in Sundsvall aankomen en 2 een stukje sleetje rijden.  Beiden is gelukt.

In het plaatsje Nörsjo moesten we even tanken. Het is inmiddels gestopt met sneeuwen.  Om het tankstation waren een paar auto’s lekker aan het driften. We moesten natuurlijk even mee doen in deze grote sneeuwspeeltuin en hebben vervolgens ook nog de slee er een stukje achter gehangen. Ja achter Olav dus. Er zijn geen foto’s van, maar in de video komt het zeker terug.

Henri heeft van het driften ook wat mooie dronebeelden gemaakt en toen iemand vroeg of we er zelf niet opwilden was dat antwoord natuurlijk ook ja.  Een van de jongens die we al eerder ontmoet hebben (ze stonden achter ons in de megafile voor de heuvel op de eerste dag) gaf aan een dronebrevet te hebben en zelf ook 2 drones bij zich te hebben en dus gaf Henri de afstandsbediening uit handen.

Voor degenen die Henri niet zo goed kennen: Henri is heel zuinig op zijn spullen en iets uit handen geven doet hij niet graag. En helpt niet als het dan misgaat. Want deze dronepiloot bleek een brokkenpiloot te zijn en vloog de drone perongeluk de sneeuw in. Alles lijkt goed te zijn met de drone gelukkig, maar Henri weet gelijk weer waarom hij nooit wat uitleent. Uiteraard hebben we telefoonnummers uitgewisseld en mocht het toch niet goed zijn, komt het alsnog in orde. Ze hebben wel nog voor ons met hun eigen drone wat mooie shots gemaakt.

We zijn na het sleeën en driften weer verder gereden, want nog aardig wat kilometers te gaan.  Een gedeelte van de route konden we vandaag niet rijden omdat er 40cm sneeuw lag. Dat is voor een klein stukje niet erg, maar voor een paar kilometer is dat net even te enthousiast. Ja, zelfs wij zijn af en toe verstandig.

We rijden kilometers lang langs de mooiste wegen, door kleine dorpjes, door de bossen en langs watertjes. Het is schitterend en we genieten volop. De kleine dorpjes betekend echter ook dat vandaag onderweg iets eten nog niet meevalt. We besluiten de noodoplossing voor de eerste keer toe te passen middels onze gasbrander en knakworstjes. Een roadside dinner dus, met ondertussen af en toe een runner die toeterend langskomt om te checken of we niet met pech langs de weg stil staan. Want hulp is er altijd voor een ieder die het nodig heeft. Een simpel duimpje omhoog dat alles ok is genoeg om aan te geven dat hulp niet nodig is.

De laatste twee uur van vandaag rijden we op de snelweg. Vlak voor de snelweg komen we ineens onze barbecue vrienden weer tegen. We switchen van kanaal op het 27MC bakkie, wetende dat zij een eigen kanaal gebruiken inplaats het runnerskanaal. We rijden grotendeels samen op richting de finish alwaar we natuurlijk aansluiten bij de barbecue.

Morgen is het alweer de laatste dag. Het vliegt voorbij zo een week en je weet bijna niet waar je moet beginnen met vertellen wat je allemaal beleeft. We zijn benieuwd wat we morgen nog gaan beleven.

PS: Vergeet niet de filmpjes ook te kijken op de video pagina

3 Comments

  1. Weer met een lach heb ik jullie avontuur gelezen. Met opperste verbazing gelezen van het bestaan van een drone brevet. Nu ben ik absoluut onbekend met dit fenomeen maar opgezocht en ja er is zelfs een drone academie. Doel opleiding : mooie opnames maken en de drone veilig terug laten keren. Blijkbaar had deze meneer dit nog niet onder de knie. 🙈 Maar wel lekker dat de drone tot nu toe geen schade heeft opgelopen.
    Vandaag alweer de laatste dag van een, voor mijn gevoel, een fantastische, avontuurlijke, gezellige vakantie welke je nooit meer zal vergeten. Ik weet zeker dat er gegoogled gaat worden naar een volgende run. Olav verdiend het.
    Geniet van jullie laatste dag. Nog lekker een weekje uitrusten en uitslapen en nagenieten van deze bijzondere ervaring.

  2. Ja, zit het er alweer bijna op, maar wat een belevenissen en zeer zeker een herhaling waard denk ik. Als jullie nog niet verslaafd zijn zal er altijd wel een behoefte blijven hangen en bovendien hebben we Finland nog niet gezien. Henri deze zomer zijn dronebrevet halen en Judith een slipcursus zodat Henri volgende keer met een gerust hart het stuur durft af te geven om te filmen en dan zijn belofte om Judith weer veilig thuis te brengen probleemloos kan inlossen. Nog veel plezier.

  3. Bovenstaand commentaar is weer heel onsamenhangend, en ik heb echt niet gezopen, maar het blog past zelf teksten aan. Vraag me niet waarom maar het is zo. Als jullie weer thuis zijn komt de ware tekst er wel uit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *