Vanaf het hotel rijden we eerst weer naar de camping. Daar ontbijten we en gaan we weer op pad. Zoals gezegd vandaag richting Wales. Na de miscommunicatie van gister besluiten we met de 3 teams te rijden ipv 5. De andere twee willen graag op eigen tempo.

De eerste stop is in Bristol. We moeten een team foto maken op de beroemde Clifton suspension bridge. Hoe beter de foto hoe beter de punten dus Henri besluit zijn drone pakken. Binnen 2 minuten staat er een woeste bewaker. Levensgevaarlijk volgens hem, zo een drone. We konden de brug wel beschadigen of tegen mensen aanvliegen. De drone wordt dus weer snel ingepakt. Balen, want bij Stonehenge mocht het ook al niet.

Het media team heeft inmiddels door dat onze teams de opdrachten doen en vraagt ons nog even bij de brug te blijven. Er worden toffe beelden gemaakt waar we het resultaat nog van krijgen als we in colonne over de brug rijden, speakers, toeters en zwaailichten aan.

We rijden door naar Wales, waar we een rode draak op de foto moeten zetten die niet op een vlag staat. Google verteld ons dat op de route bij Newport een metershoge draak staat een daar navigeren we heen. De rally organisatie geeft aan dat we de grootste draak gevonden hebben die ze tot nog toe hebben gezien. Lekker!

We rijden door want nog veel opdrachten te doen. Zo moeten we vandaag oud engels kaas rollen vanaf een heuvel. Maar voor we dat doen moeten we eerst een tent scoren voor Chelsea en Martijn. Die van blijkt lek te zijn. We weten er een te scoren in Cardiff en gaan weer op pad. We rijden door een schitterend landschap heen vol met schaapjes. Terwijl Judith “Hallo schaapjes” blijft roepen, zoekt Henri naar een kaasrol plek. De kaas hebben we ook in Clifton op de kop getikt. Tussen de schaapjes vinden een mooie plek en Yvette rent achter de kaas de heuvel af. Ze heeft van haar leidinggevende ook de opdracht gekregen om een zomerfoto te maken. Tja, met het weer dat wij hebben, waar de ruitenwissers steeds flink aan het werk worden gezet, zit dat er niet in. Yvette besluit vanaf nu dat elke opdracht ook gemaakt moet worden met zonnebril op een drankje in haar hand. Plus een regenponcho. Dat wordt dus niet één foto maar een heleboel foto’s.

Chels vraagt of deze plek ook geschikt is voor de koffer opdracht. We moeten vanaf 5 meter en bal in de koffer schieten. Zij hebben gelukkig een koffer bij zich en omstebeurt, onder toekijkend ook van de schaapjes gaan we aan het voetballen. Bij de finish blijkt overigens dat de Vlamingen met koffer de kofferbak bedoelen… We krijgen toch volle punten.

De plons van de dag is vandaag ‘doe een zalm na’. Met behulp van de media crew vinden een plekje. Onder luid geschreeuw ‘Doe de zalm, doe de zalm!’ springen Yvette en Judith het water in. Henri blijft wijselijk op het droge om het vast te leggen.

Onderweg naar de camping ontvangen we een berichtje van What the fox. Zij hebben een hotel geboekt. Ze stonden tot hun enkels in het gras op de camping en besluiten dat er grenzen zijn aan kamperen. We boeken met zijn allen hetzelfde hotel. Terwijl we naar de camping rijden, tenslotte moeten we toch onze punten inleveren, zien we Arjan en Tessa langs de kant van de weg staan. We keren om om te zien of er hulp nodig is. Ook dit ook keer kwamen er Fransen te hulp. Twee Franse rally rijders blijken automonteur en ondanks dat Arjan zelf heel handig is, is de hulp welkom. Met zijn allen kijken hoe er een paar aan het werk zijn heeft weinig zin en we besluiten door te rijden.

Onze timing is perfect want we krijgen een spectaculaire zonsondergang op weg naar de finish. Weer volle punten. Snel wat eten en door naar het hotel. Die lag op 3 kwartier rijden… Niet handig dat we niet even gecheckt hebben maar Bas en Grant gewoon gevolgd hebben. Haha Morgen op naar het lake district.

One Comment

  1. Mooi verhaal. Ik begrijp enkele foto’s veel beter. Zoals de duikvlucht van yvette. Geweldig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *