Dag 12 – Mo i Rana – Trondheim

We zijn aangekomen in Trondheim. Dat is het belangrijkste. Maar we bestaat wel maar uit 4 auto’s.

Gisteren stranden de Dukes van Leerdam met een kapotte dynamo. De oude is er bij aankomst in Mo i Rana uitgehaald. Dat blijkt nog niet zo makkelijk bij deze volvo. Met de oude dynamo zijn ze naar de Biltema gegaan en hebben ze iets op de kop getikt wat er op leek. Rond half 8 in de ochtend werd deze geplaatst en rond 11 uur zat de auto weer in elkaar.Maar helaas. Onvoldoende spanning.

We rijden naar de sloop in de hoop daar wel een dynamo voor een Volvo uit 2003 te vinden. Maar opnieuw geen succes. Wel voor andere modellen, maar niks wat in deze past. Wel krijgen we opties mee op de route naar Trondheim van de vriendelijke meneer. Vervolgens rijden we naar de Volvo garage. Ook daar niks op voorraad. Bestellen kon wel maar een levertijd van an 14 dagen was wat veel.

Inmiddels is besloten om de auto naar de garage te brengen. Met ‘s nachts opgeladen accu’s rijdt de Volvo op eigen kracht naar de Bosch service center. Ook hier worden we weer super vriendelijk geholpen. Alle Noren spreken fantastisch Engels lijkt het. De monteur probeert wat handigheidjes maar de die ochtend geïnstalleerde dynamo blijkt te dicht op de riem te zitten. En terwijl de motor aan staat begint de riem te rafelen. Er zit niks anders op dan de onderdelen te bestellen en Ronald en Sonny achter te laten. De onderdelen komen morgen binnen.

Met vier auto’s vertrekken we rond half 2 naar Trondheim waar we uiteindelijk rond 23 uur aankomen onder luid geroffel van Olav zijn uitlaat. Want van de vier uitlaatdelen zijn er 3 vervangen. En de vierde lijkt nu aan de beurt. Morgen ochtend staan we dus opnieuw bij de Biltema, zodat we de uitlaat provisorisch kunnen repareren om thuis te komen.

Het hotel waar we zitten is fantastisch. Er is een vensterbank bank ( Judith is lyrisch) en het zit midden in het centrum. Terwijl Henri morgen naar de winkel gaat, kan Judith een snel rondje centrum doen. Trondheim schijnt mooi te zijn. Maar als je pas om 23 uur savonds aankomt zie je daar niks van.

2 Comments

  1. Het ontbreekt jullie niet aan avontuur. Tjonge jonge. Wat een dag.
    Maar gelukkig goed aangekomen in een mooie locatie. Succes morgen met de uitlaat.

  2. Een prachtige reis met veel avonturen en ook een hoop pech, zeker voor jullie maatjes de Dukes. We hopen dat ze nog wat materiaal vinden om hun Volvo te repareren zodat jullie samen de eindstreep halen. Henrie succes met het zoeken naar een stukkie uitlaat en Jus geniet een daggie van je leeshoekje. NB Moosse is lachend door Tanja ontvangen met jaloerse blikken van 2 blikken meiden in haar rug. Blijft grappig. Voor nu geniet nog even ook van het klussen en wij hopen dat jullie de laatste kilometers heel blijven. groetjes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *