We zijn inmiddels al weer bijna 2 weken thuis en genieten nog na van onze vakantie. (En ja,we weten ook wel dat we stiekem tussendoor een weekendje weg geweest zijn, maar dat is niet met Olav dus dat is anders) Zoals jullie hebben kunnen lezen hebben we ook dit jaar ontzettend genoten van onze reis met Olav. Er is altijd wel iets te klagen natuurlijk. We kozen voor de Barrelchallenge omdat we echt graag naar de Noordkaap wilden. Bij de carbagerun vonden we de lange dagen vermoeiend. Super mooie dagen, maar dus lange dagen. Dat is bij de Barrelchallenge niet het geval. De routes waren vaak de snelste manier was om van A naar B te komen. Je moet immers ook een grote afstand afleggen om bij de Noordkaap te komen. De Barrelchallenge geeft echter de route de avond van te voren, waardoor je zelf eventueel de mogelijkheid hebt om uit te zoeken of je van de route af te wijken. Dat is aardig wat uitzoekwerk en lukte dan ook vaak niet. De carbagerun heeft al die schitterende routes al voor je uitgekozen. Het is dus de keuze tussen naar je bestemming toe of de route zelf als bestemming hebben.

Een absoluut hoogepunt was natuurlijk het bezoek aan de Noordkaap. Of eigenlijk de bezoeken aan de Noordkaap. De ervaring savonds en overdag waren weer heel anders. Wat we zelf ook fijn vonden waren de 2 rustdagen. Voor het eerst hebben we daardoor ook wat activiteiten kunnen ondernemen. Zo zijn we wezen sneeuwscooteren en zijn we met rendieren op pad geweest. Omdat Henri de meeste kilometers rijdt is het voor hem ook heel fijn een dagje niet achter het stuur te zitten. Zo voelt het meer als een vakantie.

Wat gelukkig niet anders was, is de saamhorigheid en gezelligheid. Iedereen helpt elkaar. We hebben veel gezellige gesprekken gehad via het bakkie. We hebben gelachen. We hebben gezellig gegeteten. En we zijn tweede geworden met alle opdrachten! Geen slechte score natuurlijk. Dat betekend dat we een gratis deelname hebben gewonnen aan een volgende Barrelchallenge editie.

Dan nog wat cijfers van onze reis

 • 37 auto’s aan de start, 34 auto’s aan de finish
 • 7200 kilometer, waarvan ongeveer 800 kilometer met ferries
 • 5,5 keer mogen slepen met Olav
 • 8 ferries
 • 5 nachten boven de poolcirkel
 • 8 wilde elanden gezien en nog veel meer rendieren
 • 0 keer noorderlicht voor Judith, 1 keer net aan door Henri
 • 1 bezoekje aan de garage voor een nieuwe wiellager
 • 5 bezoekjes aan de Biltema, waarvan er 1 echt nodig was
 • 2 bezoekjes aan de noordkaap
 • 1 super mooie koperen koffie ketel
 • meer tunnels dan we kunnen tellen
 • 5 filmpjes

What’s next? In iedergeval dit najaar de Belgian rally. Volgend jaar willen we graag nog een keer naar Scandinavie. Het is verslavend mooi. Of dat met de Barrelchallenge, met de Carbagerun of met een andere organisatie wordt dat weten we nog niet. We hebben gelukkig nog even om er over na te denken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *