Na een uitgebreid ontbijt in onze B&B gingen we weer op pad met Olav.  Via de app hoorde we al weer van de volgende runner die was gestrand. Het grote voordeel is dat er ruim 300 op weg zijn en alhoewel niet iedereen dezelfde route heeft, nog dezelfde tijden rijd, is de kans groot dat je elkaar kan helpen. Dat is een geruststelling: mocht het toch misgaan met Olav, dan is er altijd hulp dichtbij.

Maar tot nog toe rijdt Olav als een zonnetje. Vanaf onze slaapplaats was het een uurtje richting Kopenhagen waar we de grens overgaan naar Zweden via de Øresund bron.  Deze brug is niet alleen een landsgrens, maar ook de langste gecombineerde trein/weg brug van Europa. Bijna 8 km. Deze brug is ook bekend van de serie ‘The Bridge’. De brug loopt van Zweden naar het (kunstmatige) eiland Peberholm om vanaf daar in een tunnel te verdwijnen.  De verbinding huist tevens belangrijke datakabels, die de internetbackbone horen. Goed, tot zover de trivia.

We begonnen de dag met een strakke blauwe lucht en zon. Hoe verder we richting Gothenborg kwamen, hoe grijzer het werd. We hebben nog snel even nieuwe ruitenwissers op de kop getikt en konden deze gelijk gebruiken. Ook voor morgen wordt er regen verwacht. Het mag de pret niet drukken. Ons hotel is direct bij de startplaats van morgenochtend, waar we tussen 07.00 en 08.00 worden verwacht voor de keuring, zodat we rond 0900 van start kunnen gaan.  Op het parkeerterrein is het al een aardig feestje.

Voor meer foto’s kijk op de foto pagina

Gezelligheid op het parkeerterrein

5 Comments

  1. Wat een mooi plekje om te overnachten. Maaltijd zag er heerlijk. Wat zal het goed gesmaakt hebben na zo’n lange dag. Ik kijk uit naar het verhaal over morgen. Wat zal het een spektakel worden met zoveel auto’s. Slaap lekker.

  2. Zag er goed uit de B&B een prachtig rustige plek. Het eten was goed in orde zo te zien. Morgen gaat het echt beginnen. Veel plezier.

  3. Ja, ja ziet er allemaal goed uit. Olav heeft het vanavond en vannacht ook gezellig hij is in ieder geval niet alleen. Morgen dus voor het echie. Veel succes maar vooral veel plezier. Geniet van al het moois.

  4. Wat gaaf om al die auto’s bij elkaar te zien. Zo te zien genieten jullie er vol van 🙂 go Olav, go!

  5. Pingback:Handboek – Team Olav

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *