Deze ochtend vertrokken we uit Naarden. We kwamen gelijk in de sfeer omdat we mochten beginnen met het krabben van de autoruiten.  Daarna hebben we de poesjes nog even extra geknuffeld, koffers ingeladen en gingen we op naar Denemarken. We rijden vandaag naar Puttgarden om vanaf daar de veerboot naar Rødby te pakken. Een kleine 3 kwartier varen. Vanaf Rodby is het dan nog een uurtje rijden naar onze 1e overnachting.

Het goede nieuws is dat Olav, Henri en ik zonder problemen heelhuids zijn aangekomen. Het slechte nieuws is dat we een passagier zijn kwijt geraakt. Ja, je leest het goed. Skippy bleek zijn gordel niet om te hebben en terwijl hij boven op het dak van Olav stond, besloot hij rond Bremen er tussen uit te skippen.  Een vriendelijke bestuurder wees ons met creatieve gebaren op het feit dat we een rendier verloren waren… We zijn nog teruggekeerd, maar helaas. Skippy was nergens te vinden.

Dat is natuurlijk een slecht begin van de reis. Ik kan alleen maar hopen dat we niet nog meer passagiers kwijt zullen raken….

De rit zelf ging gelukkig heel voorspoedig. Een strak blauwe lucht, rustig op de weg en hier en daar een andere runner die natuurlijk begroet werd met getoeter. In de whatsapp groep hebben we kunnen lezen dat er nu al, nog voordat we aan de start verschijnen, 3 auto’s gestrand zijn. Één daarvan heeft nog snel een andere auto op de kop weten te tikken, heeft alles overgeladen en is alsnog op pad gegaan. Echte helden. Persoonlijk hoop ik toch dat we met Olav de eindstreep halen.

Voor nu gaan we straks een huisgekookte typisch Deense maaltijd krijgen, van de eigenaren van de bed&breakfast die we hebben geboekt.  Morgen rijden we door naar Gothenborg.

4 Comments

 1. De kop is er af. Wat jammer van Skippy.
  Lekker dat alles naar wens verlopen is en voor nu slaap lekker.😴😴

 2. Jammer van Skippy maar dat was een kangoeroe en die zag al die kou die jullie tegemoet gaan natuurlijk niet zitten. Je weet maar nooit wie of wat je straks nog tegen komt en een lift moet geven. Groetje en voor straks goeie voortzetting van de trip. 😊

 3. Oh no ooh, niet Skippy 🥺
  Maar desondanks, mooi begin van de reis!
  Have a good one!
  Groetjes

 4. Oh nee, Skippy! Wel fijn om te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *