Afgelopen vrijdag kregen we het handboek. Dat is een belangrijke mijlpaal. Je krijgt het handboek namelijk 4 weken van te voren. Dus dat betekend dat wij over 4 weken op pad zijn!
Omdat het voor ons niet de eerste run is, stonden er niet veel verassingen in het handboek. De regels waar we ons aan dienen te houden en de handige tips en trucs, die
lezen we nog wel een keer op ons gemakje. Maar wat we wel direct doen is doorbladeren naar de start/finish locaties.

We wisten namelijk alleen van een plaatje wat ongeveer onze route ging zijn, maar nu weten we al weer een hoop meer. Zo dachten we op het plaatje te zien dat we in
Kopenhagen zouden starten. Dit blijkt echter niet het geval. We starten in Malmö. Nu is dat ook super dicht bij elkaar en aan de andere kant van de Oresund brug, maar het betekend wel dat we niet met 400 auto’s nagenoeg gelijk de brug over hoeven.

Maar waarom zoomen we dan in op de start/finish locaties? Nou dan kunnen we alvast accomodatie boeken. Het is een winterrun, dus kamperen vinden wij niet echt een optie. Het kan in theorie -20 worden snachts. Stiekem hopen we zelfs op koud weer want het hele idee is natuurlijk wel rijden in de sneeuw. Maar goed, accomodaties dus. Want als je met 400 auto’s aan de start verschijnt, dan willen ook al die mensen in die auto’s ergens slapen. En de plekjes verkopen dus best snel uit.

We weten nu dus waar we savonds slapen en hoeven ons daar in iedergeval geen zorgen over te maken. Hoe we daar komen, dat horen we altijd pas op de dag zelf. We rijden nooit rechtstreekse routes, we vermijden hoofdwegen zoveel mogelijk en komen zo hopelijk op de leukste en mooiste plekjes.

Dus dit wordt het:

Maandag 6 februari: Starten in Malmö en eindigen in Karlstad
Dinsdag 7 februari: Starten in Karlstad en eindigen in Hamar
Woensdag 8 februari: Starten in Hamar en eindigen in Kristiansund
Donderdag 9 februari: Starten in Kristiansund en eindigen in Lillehammer
Vrijdag 10 februari: Starten in Lillehammer en eindigen in Gothenborg.

Als we de hoofdwegen zouden volgens is het net iets meer dan 2000 kilometers. Dat worden er zeker 500 meer. Daarnaast moeten we nog naar Malmö rijden en natuurlijk vanaf Gothenborg weer terug. Kortom, we verwachten in 1 week ongeveer 4000 kilometers te maken. We hebben er zin in!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *