We zijn in Noorwegen! We zien het landschap veranderen van wat meer vlak naar bergachtig. We starten vanmorgen in Karlstad en gingen gelijk de verkeerde kant op. De eerste aanwijzing gaf aan dat vanaf de parkeerplaats tegenover de finish locatie je rechts moest. Judith had het ‘tegenover’ even gemist en dan is rechts ineens links. We kwamen er na 10 minuten achter en gingen toen alsnog de goede kant op.

De route is vandaag vooral binnendoor rijden. Zo hebben we het het liefst. In vergelijking met vorig jaar maken we minder mee onderweg. Daar bedoelen we mee dat we toen per dag zeker 5 autos van de weg af zagen gaan. Vorig jaar was natuurlijk veel verse sneeuw waardoor de weg slecht zichtbaar was. De wegen zijn nu beter zichtbaar. Wel glad. In Noorwegen is er nog meer sneeuw. Het is schitterend! We rijden door wat bergen met mooie vergezichten, door bossen met mooie slingerwegen en door leuke dorpjes en een stadjes. We rijden op eigen tempo.

We zien op de app dat wij dan wel weinig rare dingen zien, maar dat er toch nog genoeg gebeurd. Een Volvo in de vangrail die wat onderdelen kwijt is, een Subaru die niet meer op zijn pootjes staat. Niemand gewond gelukkig. We lopen alles mis en hebben daardoor ook geen ‘runnersfiles’. En zijn blij dat we zelf (tot nog toe) wat verstandiger rijden. Maar goed, Judith heeft nog niet gereden… Vandaag zijn we dan ook, ondanks een tussenstop van 2 uur, al om 1900 uur bij de finish.

De tussenstop was uiteraard met de BBQ masters en nog twee andere gezellige teams. Wij rijden niet hun tempo, maar de BBQ moet toch opwarmen. Het was weer gezellig. Bij de finish in Lillehammer nog even samen een drankje gedaan en toen op naar het hotel. Maar niet voor we nog even over het parkeerterrein driften. Morgen laten we een hoop sneeuw en achter ons wanneer we naar de kust gaan met bestemming Kristiansund.

One Comment

  1. Zo te lezen een dag om te genieten zonder incidenten, behalve dan een verkeerde afslag ha ha. Boeiend!
    Maar genoeg tijd om van het landschap te genieten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *