De laatste dag van de carbage run al weer. De tijd vliegt. Vorig jaar was de laatste dag stiekem ook de leukste dag. Met een onverwacht mooie zonnige dag en twee ijsmeren. Ook deze dag begint met een schitterende zonsopkomst en daarna een strak blauwe lucht wanneer we Hamar verlaten richting Göteborg.
464 kilometer staan vandaag op het programma.

Al snel begint de sneeuw te verdwijnen en is van de bergen weinig meer te zien. We rijden het eerste uur mee met de BBQ bus en de vaste aanhang van 6 auto’s. Maar ook vandaag kunnen we hun tempo niet bijhouden en toeren we rustig verder.

Op een klein parkeerplaatsje zien we ineens iedereen staan. We rijden er ook even op maar het was een ijsbaan en besluiten toch maar door te rijden. We rijden Zweden in en gaan op een mooi plekje langs het meer de drone er bij te pakken. Zo kunnen we mooi runners op de film zetten terwijl ze over de mooie route rijden.

We mogen een kleine afslag nemen en komen op een onverharde weg. Er ligt geen sneeuw meer, maar de kleine bochtige weg is voor de Subaru een feestje en Henri geniet dan ook van de grip na alle gladheid van de afgelopen dagen en doet een mini rally. Op deze weg zijn twee bijzondere dingen. De eerste is een autokerkhof. Honderden auto’s liggen in het bos. Op elkaar, door elkaar. Het is bizar, maar stiekem ook mooi.
Wanneer we weer doorrijden staat, komt de tweede verassing. Op een klein houten bordje op een boom staat dat we ineens weer in Noorwegen zijn.

We rijden rustig door en stoppen bij een cafe langs de weg voor een lunch. We tanken nog even vol, maar bij het tankstation is wat commotie. Van een andere runner, die al weg is, blijkt de betaling niet gelukt. Maar we hebben een app groep en wanneer wij de de route weer vervolgen zien we de bewuste runner in tegenovergestelde richting rijden om het op te lossen.

Daarna rijden we Zweden weer in een begint het zachtjes te sneeuwen. De sneeuwbui begint goed zijn werk te doen en de wereld wordt weer een beetje witter. De mannen in de cabrio die meerijden doen maar hun dakje dicht.

We toeren rustig door naar de finish waar we rond half 6 al zijn. De mooie sneeuw is inmiddels over gegaan in regen. We hopen dat we morgen op onze rustdag wat mooier weer hebben. Maar eerst nog een klein feestje bij de finish. En zondag op naar huis.

2 Comments

  1. Lees met plezier jullie laatse verslag. Jammer dat het op het eind regende maar wat weer een mooie dag was het
    Voor vandaag lekker uitslapen en genieten van de stad. En voor morgen een safe reis.

  2. Weer een mooie trip gemaakt ben benieuwd naar jullie verhalen en de filmbeelden. Gezellige dag vandaag en een goede terugreis morgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *