We zijn weer thuis. Zaterdag hebben we uitgeslapen en daarna voor de laatste keer naar Biltema om te zien of ze nog leuke spullen hebben. Er is genoeg leuks, maar de ruitensproeier kopjes die we willen hebben, hebben ze dan weer net niet. Namens alle runners kan ik zeggen dat we zo een Biltema winkel echt missen in Nederland.

We hebben s’middags nog even lekker rondgelopen in Göteborg en hebben een lekker hapje gegeten. Zondag ochtend zou de wekker weer vroeg gaan om de ongeveer 1000 kilometer naar huis te rijden. Om half 8 sochtends verlaten we het hotel en rijden we de parkeergarage uit. Het is nog een verassing wat het parkeren ons heeft gekost, aangezien het parkeren op kenteken herkenning gaat en ons kenteken niet herkend werd.

Op de snelweg toeren we lekker door richting Rodby om daar de veerboot naar Duitsland te nemen. Onderweg worden we ingehaald door een busje met enthousiaste kinderen er in die ons later taggen op Instagram. Ze zijn fan van Olav. Dat begrijpen we natuurlijk wel! We rijden lekker door en kunnen zelfs met een veerboot eerder mee. We hebben vandaag ontdekt dat het benzine lampje toch werkt op Olav. Terwijl het lampje al 20 kilometer brandt, rijden we de veerboot op. Gelukkig hebben we nog een jerrycan benzine.

Driekwartier later zijn we in Duitsland en toeren we door naar huis. Rond 19.00 doen we thuis de deur open. Het zit er weer op. Onderweg naar huis bespreken we de volgende die we gaan we doen. Sowieso deze zomer naar Schotland maar volgend jaar willen we toch nog 1x naar het Noorden. En of dat dan de nieuwe route naar Zweden en Finland via de poolcirkel wordt of via een andere organisatie, daar zijn we nog niet over uit. Wel gaan we Olav toch weer een klein beetje aanpassen. Ook al is hij al goed zo als hij is.

Tot slot nog wat cijfers:

  • 392 auto’s aan de start
  • 17 autos halen de eindstreep niet
  • 7 zijn met een huurauto als nog gefinisht
  • 1 van de huurautos was volledig elektrisch
  • 4297 kilometer in totaal gereden
  • 2571 kilometer gereden volgens de route
  • 6 liter ruitenwisservloeistof
  • 477 liter benzine (ouch) wat overeenkomt met 10 keer tanken. (1 op 9)
  • 562 gram Elandvlees

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *