We sliepen vannacht langs een racebaan en we konden er dan ook voor kiezen om in de vroege ochtend voor vertrek een paar rondjes op de baan te doen. Dat hoef je Henri geen twee keer te zeggen. Yvette en ik besloten als cheerleader langs de baan de staan om alle auto’s die kwamen langsracen toe te juichen. Met pompoms.Achter de pace car aan kwamen de auto’s de baan op.

Eerst een rondje de baan verkennen met ongeveer 20-30km per uur. En nog een rondje. En nog een rondje. En toen was het klaar. Niks snelheid … Toch wel teleurgesteld verliet Henri met Olav de baan.

We gingen met 4 teams weer op pad voor de volgende etappe. De mediacrew wilde vandaag graag mee om enkele opdrachten te filmen. Eerste stop: Stirling castle. Het was echter zo druk dat we besloten door te rijden. We moesten vandaag onder andere een scene uit Harry Potter naspelen. We vonden een andere plek en gingen creatief van start. Rob en Juliette hadden toevallig een Harry Potter thema en daarom wat spullen mee die we mochten lenen. Wij hadden toevallig nog een bezem in de auto en zo mocht Henri leren vliegen. Een natuurtalent natuurlijk.

als wegrijden bij onze ‘film locatie’ laat Henri blijken dat er iets niet goed is met Olav. Hij vermoed een kapotte wiellager. We zetten Olav aan de kant en alle andere rijders komen snel helpen. Het wiel gaat los, de lagers lijken nog ok, de rem maakt wel een raar geluid. Met wat onderzoek lijkt het erop dat er iets tussen de rem schijven zit. Henri weer het op te lossen.

Om in het thema te blijven gingen we naar het glenfinnan viaduct. Onder andere beroemd vanwege de scenes van de Hogwarts express. We moesten op de foto mét de trein. Maar the Jacobite, de bewuste stoomtrein was tot 9 augustus ‘out of service’. Een beetje photoshop via de telefoon doet wonderen. We hebben uiteraard wel eerst de echte team foto laten zien en daarna de bewerkte.

De plons van vandaag is bij Loch Ness. Zowel Henri als Yvette gaan het water in. Onze kleine Nessie duikt ook op. De cameraploeg maakt wst mooie beelden en vraagt ons vervolgens nog even met de rally vlag te wapperen. Doen we braaf natuurlijk.

Ook het raadsel van de dag weten we weer op te lossen. Henri mag zelfs savonds op het podium de juiste oplossing melden. Vanavond kamperen we in Inverness en hier blijven we twee nachten. Morgen dus niet inpakken. Maar wel: alpacas! Jajs we slapen op een alpaca camping.Er is op zaterdag ook een groep vertrokken en onze eerste nacht is hun laatste nacht. Dat hebben we geweten. Er werd tot 4 uur snachts feest gevierd. Morgen is al weer de laatste rally dag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *