Dag 4 alweer. De tijd vliegt! Bij de carbagerun wordt de route pas om 08:00 uur uitgedeeld, geen seconde eerder. Bij de Scotland rally krijg je bij aankomst de route voor morgen. En de opdrachten.

Morgen is de master challenge om een ‘practical joke’ uit te halen. Henri begint te stralen. We zijn namelijk begin van de rally al met iets gestart zonder te weten dat deze opdracht kwam. Henri heeft een stekker gemaakt die je achter op de auto zet in de stekker die normaal gebruikt voor een aanhanger. De eerste stekker geeft geluid als je je rem gebruikt en de tweede stekker geeft geluid bij je rechter knipperlicht. Op de stekker staat ‘geef mij door’.

Ook hebben we twee mondharmonica’s mee. Een hiervan binden we vast aan het dakrek van What the fox. Bij wat hogere tempo komt daar ook een heerlijk zoemend geluid uit.

We starten de ochtend met een van de steilste wegen van de UK. Vandaag wordt dan ook aan sommigen aangeraden een detour te doen. Maar wij gaan natuurlijk voor het avontuur. Met 4 auto’s gaan we in de regen op naar de hardknott pas. Het is geweldig! Het is bizar. Het is zwaar voor Olav, maar oh zo mooi voor ons. We kijken onze ogen uit, genieten van elke hairpin en van alle schaapjes. Ondertussen houden we onze ogen extra open aangezien de plons van de dag vandaag in een waterval moet zijn.

Bijna aan het einde van de pas horen we over het bakkie dat er ‘iets’ los zit bij de DAF van de flying Dutchmen. En dan is het stil. Wij en what the fox besluiten verder te rijden aangezien we over het bakkie niks meer hoorden en mobiel bereik nul was. En dit weggetje is zo smal dat je niet echt verkeer kon langs laten terwijl er nog een hele groep achter ons zit.

Een uurtje na de pas raken we What the fox ook kwijt. We hebben nog geen waterval gevonden en moeten nog een local in onze auto laten rijden. We besluiten op ons zelf verder te rijden en rijden zo via kleine weggetjes richting Schotland. Dat is in ieder geval gelukt!

Vlak over de grens stoppen we voor lunch bij een schattige tearoom. Naast de lekkere lunch weet Henri daar iemand te strikken om in de auto te rijden. We blijven zoeken naar een waterval, maar daar hebben we weinig geluk mee.

We besluiten te koersen naar Edinburgh voor de pitstop van de dag met een verplicht fotomoment. Op de foto met het team. Ook proberen we hier de opdracht te volbrengen om in schotse kleding op de foto te gaan. Dit is net zoiets als bij ons op de dijk in Volendammer kleding. Het is vreselijk fout. Maar helaas, de dame zit volgeboekt. We gaan zonder foto door.

Ondertussen zijn we nog steeds op zoek naar een waterval en we vinden er 1 in Livingston. Laat daar nu ook Ian wonen en Elly is er ook vandaag. Henri mag vandaag de plons doen en met gevaar voor eigen leven weet hij de waterval te bereiken.

We hebben nu alle opdrachten volbracht behalve de schotse kleding. We besluiten die in volledig teamtenue te doen en te hopen dat dat goed genoeg is. Eerst gaan we langs bij Ian en Elly waar we je hartelijk worden ontvangen. Henri neemt een warme douche en wij worden uitgenodigd om plaats te nemen in… de hottub… Dus nemen Yvette en Judith plaats in het heerlijk warme water. En er zit zelfs een waterval in… Wacht eens even… Practical joke… We versturen de foto van ons twee in de hottub met mini waterval en vertellen dat wij de waterval opdracht hebben volbracht. Heerlijke reacties!

Na een uurtje nemen we helaas al weer afscheid en gaan we snel door naar de camping naast het Knockhill racing circuit. Vandaag is de grens voor het inleveren wat vroeger, want er staat een heuse drive-in cinema op ons te wachten. We krijgen maximale punten op onze 3 jokes en verdienen de dag winnaar sjaal zonder te vechten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *