Dag 6 – Rovaniemi – Saariselka

De temperatuur klimt rap op. Vandaag starten we met 10 graden onder nul. Toch al gauw 14 graden warmer dan 2 dagen terug. Wel mogen we Olav sneeuwvrij maken. Het is slechts een klein laagje en het is dus zo gebeurd.

We gaan in de ochtend eerst kort naar Santa Claus vilage terug. Judith is namelijk vergeten om te filmen en deze plek moet toch wel terugkomen in onze filmpjes. Het is om 8 uur sochtends uitgestorven, wat Henri doet besluiten om Olav stiekem het plein op te rijden. Judith rent nog snel een rondje over de poolcirkel en we gaan op pad.

Halverwege de ochtend, na dat wij even zijn wezen dronen en sluiten we naadloos aan bij ‘onze colonne’. We doen een bakkie koffie en wachten even op 2 andere auto’s. De jongens ‘zonder auto’ zijn ingestapt bij de Volvo met de mammoet voorop. Ze kregen geen huurauto waar ze de grens mee overmochten. Ze rijden mee tot Alta en vliegen vanaf daar waarschijnlijk naar huis. Als het goed is hebben ze dan toch de Noordkaap bereikt.

In de middag gaan we even spelen in de sneeuw. De slee gaat achter Olav, een ander team pakt een snowboard en zo voort. Het is leuk en levert mooie beelden op. En… Na het spelen loopt een van de Volvo’s vast in de berm. Hij mocht hoor. Het was maar een klein sleepje, maar het was wel een echte.

‘s Avonds gaan we met een groot gedeelte van de groep een hapje eten. De rendier biefstuk smaakte super. Morgen rijden we naar Vanaf daar is het 30km naar de Noordkaap.

One Comment

  1. Hoger kunnen jullie dus niet komen. En nog steeds geen noorderlicht of moose gezien. Gaat er naar uit zien dat jullie nog een keer die kant op moeten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *