Dag 7 – Salariselka – Honningsvag

Dag 7 alweer. We verlaten Finland vandaag en gaan naar Noorwegen. Tenslotte is dat het land waar de noordkaap is. 

Bij het ontvangen van de route zien we dat we eigenlijk enkel de E75 en vervolgens de E6 volgen. Dat klinkt als hoofdwegen. Henri gaat op zoek naar ommetjes. Iedereen in onze groep is het er mee eens. 

Het eerste ommetje loopt dood. Maar dan vindt Henri een mooie weg. Die blijkt een schot in de roos. Een mooie besneeuwde weg en heel veel rendieren. We zien dan ook nog eens een eland en de dag kan niet meer stuk. 

Team colt is ons vandaag ook gevolgt, want ook zij zagen enkel de hoofdweg volgen niet zitten. En ze waren daar super blij mee met zoveel rendieren. Als wij weer aan de koffie gaan rijden zij verder. Tot ze een eland zien en van de weg afraken. Geen zorgen! Team Olav komt eraan! Jaja de tweede echte sleep.

 

We rijden weer gezamenlijk verder en rijden een lange tijd paralel met de Noorse grens. Uiteindelijk rijden we de grens over, maar over het bakkie vraagt iemand om een plaspauze. We steken weer terug naar Finland en tanken en lunchen daar. En we doen ook nog even een polonaise in de winkel. Dat was een van de opdrachten van vandaag. 

Na de lunch rijden we verder door Noorwegen. Net over de grens zien we weer een eland! Dit keer midden op de weg. Heel tof! En deze keer ook nog op de film.Je ziet het landschap veranderen. Bergachtiger. Het is schitterend. De E6 blijkt een fantastische weg. We rijden door mooie landschappen en komen dan langs de kust. We rijden langs adembenemende uitzichten en krijgen daar ook weer een schitterende zonsondergang bij.We eindigen in Honningsvag. Een vissersdorpje 30km van de Noordkaap vandaan. Nu is het zo dat je daar in de winter alleen met een konvooi kan komen. De weg is in principe dicht. Morgen gaan we met alle auto’s tegelijk die kant op.

Maar wij zijn stiekem ook een beetje eigenwijs. Met onze 3 volvo’s en twee subaru’s gaan we proberen aan het avond konvooi mee te doen. We gaan snel wat eten en staan om 19.00 uur klaar voor het konvooi van 19.30. Maar helaas er gebeurd niks. Om 20.00 uur besluiten we om te keren. Twee van de Volvo’s komen echter niet meer van hun plek. Het is namelijk spekglad. Olav en de andere Subaru trekken ze omhoog. Lang leve de vierwielaandrijving! Subaru power!!

Net als iedereen weer op eigen kracht rijd, komt er een grote sneeuwschuiver aan, al seinend. We speculeren over het bakkie of die dan toch voor het konvooi is. Als er nog een tweede schuiver komt, besluiten we toch nog een keer om te keren. En inderdaad: de schuivers zijn voor het konvooi. Eén voorop en één achterop. De weg is overigens prima begaanbaar. En zo komt het dat wij stiekem toch al naar de Noordkaap rijden. En morgen gewoon nog een keer.

One Comment

  1. Top. Twee keer naar het uiterste puntje.
    Het is wel schakelen van fb naar instagram naar blog en naar polyester. We blijven wel goed op de hoogte en genieten van alle mooie beelden en verhalen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *