Dag 10 Alta – Narvik

We denken bijna dat het lente is, want de temperatuur is nog maar -2. Vandaag lijkt deze zelfs even boven nul uit te komen. En dat willen we niet. We willen namelijk sneeuw.Nou sneeuw genoeg vandaag. Er viel tijdens de rit een vers nieuw pak. We volgen de E6 naar beneden. Het is een schitterende kust, maar soms zien we door de sneeuw enkel de weg.

Henri oppert een stukje van de route af te wijken. Bij de Carbagerun overwegen we dit nooit. De routes zijn helemaal uitgestippeld. Maar hier is de route vaak de snelste manier om van A naar B te komen. Kortom: we pakken een ferry in de hoop het wat spannender te maken.

Echt spannend wordt het echter niet. Gelukkig is er halverwege een afslag op de route en dat begint er op te lijken. Niks schoongeveegde hoofdweg, gewoon sneeuw. Een van de Volvo’s vergeet bij de klim gang te maken en staat stil met spinnende banden. De Subaru van Tonnie en Arwin wordt er voor gezet. Zonder problemen trekt deze de Volvo met zich mee omhoog. Opnieuw wordt de Subaru power geroemd.

We zien aan de kant van deze weg een heel groot leef terrein. Speelkwartier! We spinnen en sliden er op los. Een rendier komt aan de overkant van de weg nog even poolshoogte nemen. Wanneer we het terrein weer verlaten zien we in de bossen ook opnieuw een eland.

Het noorderlicht zien we steeds maar niet, maar wild genoeg en dat is toch ook weer erg stoer. De hoop op noorderlicht is ondertussen opgegeven. Veel bewolking in de aankomende dagen, gecombineerd met hogere temperaturen geeft slechte voorspellingen. Morgen steken we de poolcirkel weer over.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *