Misschien had je het stiekem al gezien op de site dat er in het menu onder carbagerun nu niet alleen 2022 – To the artic circle staat maar ook 2023 – Scandinavia. Want we gaan weer! We hebben ons ingeschreven voor de 2023 carbagerun.

Normaal gesproken is het bij de run wie zich als eerste inschrijft, gaat mee. Maar omdat wij zo aardig zijn geweest om onze 2021 kaartjes te bewaren voor 2022 kregen we een ‘trouwe klanten’ voor inschrijving optie. En zodoende konden we kiezen uit twee winterruns voor volgend jaar. De keuze tussen Oostblok of Scandinavie was ook makkelijk gemaakt. De route door Noorwegen lijkt ons namelijk echt fantastisch. Alhoewel de route natuurlijk, net als voorgaand jaar, niet 100% duidelijk is en we pas 4 weken voor vertrek weer onze locaties krijgen waar we elke dag finishen kunnen we genoeg uit het kaartje halen om te weten dat het weer tof gaat zijn.

Nee helaas geen poolcirkel dit jaar. We blijven iets lager. Maar wat wel blijft is dat we nog steeds bijna 3000km in 5 dagen rijden. En dit keer rijden we niet alleen door Zweden maar ook door Noorwegen. Ons hoogste punt wordt ongeveer Trondheim. Met een beetje mazzel zijn we daar met mooi helder weer en krijgen we dit keer wel het Noorderlicht mee. En anders zit er niks anders op dan toch nog een keer een rit naar de Noordkaap te doen…. Maar eerst volgend jaar februari dus de carbagerun naar scandinavie. Noorse Fjorden, besneeuwde bossen en the Atlantic road. (zie het plaatje hieronder). We zijn heel benieuwd hoe die laatste er in de winter uit ziet. Nog maar 308 dagen om ons voor te bereiden…

En natuurlijk gaat Olav niet stil staan in die tijd. Zo heeft Team Olav zich ingeschreven voor de Dutch Rally in September. 3 dagen toeren door Nederland. Het team gaat er iets anders uitzien voor deze rally. Meer informatie volgt ook nog zeker hierover. Olav heeft er in iedergeval al weer zin in. Want stil staan, dat is voor niemand goed.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *