Afgelopen weekend reed Team Olav The Dutch Rally.  Een 3-daagse autotoertocht met leuke opdrachten en mooie routes. Team Olav bestond voor de gelegenheid uit Henri en Yvette omdat Judith zo slim was geweest een concert te boeken in precies dat weekend.

De route startte vlak bij station Sloterdijk in Amsterdam en zou zondag eindigen in Enschede. Elke avond was er een camping bij de finish geregeld inclusief eten. Omdat het thema van de Dutch rally natuurlijk Nederland was, kreeg je zoals we in de vorige blog schreven, extra punten voor mooie Nederlandse accessoires. En daar hoorde ook een mooie outfit bij. We presenteren met trots de Leeuws!

Vrijdag startte we dus bij Sloterdijk. We kregen de route en de opdrachten en konden van start. Eerste stop: Zandvoort, dan door richting Purmerend, Volendam, op naar Den Helder en de afsluitdijk over richting het Friese Lollum. Met een ding hadden we echter geen rekening gehouden: Henri werd gestoken door iets. En normaal gesproken is dat geen probleem, maar in dit geval begon de hand waarin Henri gestoken was te lijken op zo een opgeblazen handschoen die je bij de dokter vroeger kreeg als kind.  En omdat de huisarts toevallig op de route lag, werd die gebeld. 

Na wat onderzoek leek het op een allergische reactie en na een pilletje mochten we weer door. Wel met de opmerking dat het binnen een uur minder moest worden. Anders moesten we nog even terugkomen.  We bleven dus nog even wachten in de hoop dat de medicijnen hun werk zouden doen.  Maar helaas, dat bleek niet het geval. 2 uur later zaten we weer bij de dokter en was het resultaat dat er toch ook in het ziekenhuis onderzoek moest worden gedaan om zeker te weten dat het toch niet een vergiftiging was. Henri mocht mee in de ambulance…in zijn leeuwenpak….

 Na nog 2 injecties en weer andere pillen ging dan de reis toch eindelijk door. Nog snel een foto in klederdracht scoren en een gedeelte van de route moeten overslaan, maar de eindstreep wel gehaald. Tijd voor een klein feestje. Als troost kregen we de Pechvogel prijs.

Zaterdag leek Henri zijn hand gelukkig weer op een hand ipv een ballon en kon via een mooie route door Friesland en Groningen naar Assen rijden. We trokken op samen met twee andere teams en waren daarmee trots onderdeel van Pappie en de Secret Leeuws. Van kaasbollen rollen tot een heus Fries lied bedenken en opvoeren we hebben ons flink vermaakt. Daarnaast hebben we heerlijk geluncht bij een visrestaurant. Maar het hoogtepunt was toch wel het TT circuit in Assen. We konden extra punten verdienen om daar een rondje te rijden. En laat Henri nu toevallig contacten hebben op het circuit dankzij zijn jarenlange Truckstar Festival ervaring. Zo kon het dat Olav ineens op de paddock stond tussen allemaal race auto’s. Super gaaf!

Zaterdagavond was de prijsuitreiking. Team Olav is 3e geworden! Daar zijn we stiekem best wel trots op. Natuurlijk omdat we na alle avonturen van vrijdag gewoon hebben doorgezet maar ook omdat we echt ons best hebben gedaan op de opdrachten en we onwijs veel plezier hebben gehad.  Ook zijn we trots op ons nieuwste lijflied:

Kortom, the Dutch rally is aanrader. Leuke route, leuke opdrachten, leuke mensen. En we gaan zeker nog een keertje via de rally riders een rally doen.

One Comment

  1. Het was inderdaad een bijzondere rally met alle ingrediënten voor een avontuurlijk weekend.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *