We hebben hard getwijfeld wat we nu nog kunnen bedenken om te doen met Olav als we terugkomen uit Schotland deze zomer. De afgelopen twee jaar hebben we meegedaan met de carbagerun. En ook voor volgend jaar was er weer een toffe route gepland. Ze gaan aankomend jaar namelijk de originele route rijden waar we ons voor hadden ingeschreven in 2021. Van Zweden naar Finland over de poolcirkel. Maar ja, de poolcirkel zijn we al geweest. En dit jaar vonden we Noorwegen echt fantastisch. De bijzondere berglandschappen, de mooie gletsjers, de diepe fjorden. Stiekem willen we meer Noorwegen. En we willen nog net even wat meer doen. Wat unieks. Dus hebben we wat anders bedacht…

We doen volgend jaar mee aan de Barrelchallenge naar de Noordkaap! Ja, je hoort het goed. Niet alleen naar de poolcirkel, maar echt nog een stukje verder! Vanaf Jokkmokk waar we vorige keer de poolcirkel aantikten is het zelfs ruim 800 kilometer verder richting het Noorden.

De Barrelchallenge start in tegenstelling tot de Carbagerun in Nederland. In totaal duurt de reis 2 weken. Pas 2 a 3 weken van te voren krijgen we te horen wat de route is. Bij de Carbagerun geven ze een indicatie van de route, maar daar doet de barrelchallenge niet aan. Wel weten we dat we sowieso in Noorwegen komen, want daar ligt de daadwerkelijke Noordkaap en we weten dat we op bezoek gaan bij de kerstman in Rovaniemi in Finland.

Als we de snelste route naar de Noordkaap pakken zou het 3140 kilometer zijn vanaf huis. En we weten natuurlijk al dat we niet de snelste route pakken. Want daar komen we niet voor. We komen voor de mooie wegen, de sneeuw, bergen en fjorden, hopelijk dan toch eindelijk het Noorderlicht zien, de vergezichten, elanden, rendieren… Dus grofweg 8000 kilometer in 2 weken. Het leuke aan de Barrelchallenge is dat er ook wat tijd gaat zijn om bijvoorbeeld een hondensleetocht te maken. Dus weer op naar de sneeuw, de kou en hopelijk vooral veel lol.

Olav kan het aan. Wij hopelijk ook. We zijn ontzettend benieuwd.

Van 9 tot en met 23 februari 2024 zijn we met Olav op pad. Op naar de noordkaap!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *