De maand juli is aangebroken. Daarmee is ook het aftellen begonnen. We hebben nog maar vier weken voordat we op pad gaan naar Schotland. We reizen op zaterdag 29 juli af naar Frankrijk. Daar slapen we, samen met mensen die we al bij de Dutch Rally hebben ontmoet, in een grote B&B voor een kleine pre-party. Zondag start daadwerkelijk de Scotland Rally. We worden zondag 30 juli namelijk al vroeg bij Calais verwacht om zo rond half 9 de overtocht te maken. Door wat dichter bij te slapen hoeven we niet al om 2 uur s’nachts in de auto te zitten. Tenslotte moeten we de zondag zelf ook nog wat kilometers maken en tijd over houden voor toffe opdrachten. De boot zelf vertrekt om half 9, maar we moeten ons ruim voor die tijd al melden. Olav en alle andere auto’s moeten nog gekeurd worden.

Die keuring is overigens niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor een vliegende start van de punten. Zo kunnen we extra punten krijgen voor een zwaailicht op het dak, een auto bekleed in een tartan motief of met grote schotse vlag, een gemonteerde toeter met doedelzak deuntje en een auto van voor het jaar 2000. Er zijn ook nog punten te verdienen om met een echte Britse classic aan de start te komen. Maar ja, dan moeten we Olav inwisselen en dat doen we niet zomaar. En natuurlijk gaan we keihard ons best doen om tijdens de rally dikke punten te verdienen.

Inmiddels hebben we van de organisatie de camping sites gekregen waar we overnachten. Het gaat een hele toffe mooie route worden.

We hebben nog wat extra Team Olav merchandise geregeld. Waaronder toffe Team Olav Hoodies met een tartan motief. En niet zomaar een motief, maar de ‘pride of Glencoe’ tartan. Tenslotte is onze Judith ‘Lady of Glencoe‘.

We zijn bezig met de lijst wat allemaal mee moet en hopen dat het allemaal gaat passen. Kleding voor 3 personen voor 1,5 week, tenten, slaapzakken en luchtbedden zullen al aardig wat ruimte innemen. Al onze avonturen zullen weer op de blog worden bijgehouden en natuurlijk zullen er stories en foto’s zijn op onze Instagram.

2 Comments

  1. Zal een heel mooie reis worden met heel veel kilometers. We gaan jullie weer volgen.
    Pa

  2. Prachtige trui. Het wordt steeds professioneler. We gaan jullie zeker volgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *