Nog ongeveer 3 weken en dan mogen we weer richting de sneeuw. We zien ondertussen foto’s voorbij komen van de barrelchallenge ‘rondje botnische golf’. Deze route lijkt zeer veel op onze route, maar slaat de noordkaap over. We zien op de foto’s zeer veel sneeuw en prachtige uitzichten. Vandaag hebben we dan zelf onze route ontvangen. Of nou ja route: de plaatsen waar we overnachten.

We starten in Groningen om vanaf daar te rijden naar Travemunde. We slapen op de ferry en komen dan fris en fruitig in Trellenborg, Zweden aan. Vanaf daar rijden we door naar Stockholm waar we opnieuw een ferry nemen, dit keer naar Turku, Finland. Deze ferry namen we al eerder toen we na onze eerste carbagerun besloten op bezoek te gaan bij Jussi in Lappeenranta. We gaan dan in een rap tempo omhoog om Rovaniemi te bezoeken.

In Rovaniemi hebben we een ‘rustdag’. Oftewel geen kilometers met de auto. Rovaniemi zit op de poolcirkel én je kan op bezoek bij de kerstman. We hopen hier ook een toffe tour te doen met sneeuwscooters of honden. Na onze rustdag rijden we door naar ons eigenlijke doel: de noordkaap. Tenminste als het weer het toelaat. We rijden weliswaar weinig kilometers per dag richting de noordkaap, maar maken wel lange dagen. Kleine weggetjes, veel sneeuw.

Nadat we (hopelijk) de noordkaap hebben bezocht begint onze tocht naar het zuiden weer. We hebben nog een rustdag boven de poolcirkel in Alta. Op die locatie kunnen we onder andere een ijshotel bezoeken en ook gewoon even tot rust komen. We zijn in totaal daarmee 5 dagen boven de poolcirkel en we hopen dat dat dan toch eindelijk genoeg moet zijn om het noorderlicht te aanschouwen.

We rijden weer naar beneden en komen dan via mooie fjorden op een stuk waar we vorig jaar zijn geweest: De Atlantic Highway. We vinden het helemaal niet erg om daar nog een keer heen te gaan, want die was schitterend. En waar we vorig jaar door Zweden weer terug gingen rijden we nu door naar Bergen. Daarmee mogen we door de langste autotunnel ter wereld rijden. Deze is ruim 24 kilometer, waar elke 6 kilometer ruimtes zijn waar daglicht wordt nagebootst om bestuurders wakker te houden.

Uiteindelijk stappen we in Bergen weer op de boot naar Hirtshals, Denemarken om vanaf daar langzaam huiswaarts te rijden. Olav krijgt nog ‘even’ nieuwe schokdempers achter (die hebben Schotland niet overleefd) én mooi nieuw rubber. Rest ons alleen nog om in te pakken en op pad te gaan. We gaan ons best doen om tijdens de reis het blog ook bij te houden zoals gewoonlijk en vergeet ook vooral niet om af en toe op Instagram te kijken.

2 Comments

  1. Het ziet er weer prachtig uit. En we kijken er naar uit om jullie te volgen.

  2. Wordt zo te zien weer een prachtige reis. Wensen jullie heel veel plezier en gaan er van uit dat OLAV zijn bemanning weer
    veilig thuis brengt. We volgen jullie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *