Dag 1 – Nieuwediep – Travemunde

Vrijdag avond vertrokken we alvast naar Eext in Groningen. Een dorpje 10 minuten van onze startlocatie in Nieuwediep. Niet zo zeer om er vroeg te kunnen zijn, maar om de hoeveelheid kilometers op de eerste dag wat te beperken. Er komen nog genoeg lange dagen aan.

Bij de start staan er ongeveer 40 auto’s. Zoals dat hoort bij een dergelijke tocht zijn het kleurrijke auto’s met de nodige lampen en toeters. We maken kennis met enkele teams. Zoals Team Colt, die met zijn drieën in een Mitsubishi Colt rijden, of Team Costa Brava die daadwerkelijk vanuit Spanje zijn gekomen. We lunchen met zijn allen en gaan dan de stickers en rally schildjes bevestigen.

Om half 2 is het startschot. Op naar Travemunde waar we om half 8 verwacht worden. De route vandaag is enkel snelweg en geen opdrachten. Die komen nog allemaal als we echt in het noorden zijn.

We zijn ruim op tijd bij de boot. Rond half 6. Daar krijgen we spijt van.  De boot is namelijk vertraagd. Terwijl we om 22 uur zouden vertrekken, rijden we pas om 23 uur de boot op. Hongerig, want het avondeten zat er bij in. Onze boot vertrekt pas om 1 uur snachts. Voor morgen betekent dat, dat we wat korter de tijd hebben voor onze route. We moeten namelijk om 18.00 uur in Stockholm zijn voor onze boot naar Finland. Maar dat moet goed komen. We kunnen altijd alsnog de snelweg pakken.

Voor een van de teams is de grote uitdaging hoe ze überhaupt gaan rijden. De roze berlingo is door een van zijn assen gezakt. Hopelijk kunnen ze weer verder. De reis is tenslotte pas net begonnen.

3 Comments

  1. Jammer voor de vertraging en de late maaltijd. Hoop voor de auto met de gebroken as dat het nog gaat lukken..Veel plezier verder.

  2. Wat weer een mooie bonte verzameling van auto’s. Prachtig gezicht.
    Ik hoop dat de storm, die de veerboot zoveel vertraagd heeft, is gaan liggen vannacht. Meer vertraging zit je niet op te wachten. Goede reis verder . Ik kijk weer uit naar het volgende verslag.

  3. Jasses wat een rot begin die vertraging en dan nog honger toe. Hopen dat de rest van de reis zonder problemen verloopt en dat jullie ons nog veel zullen verwennen met mooie verhalen en foto’s. Groetjes en veel plezier

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *