Dag 2 – Trelleborg – Stockholm

We arriveren rond 9 uur in Trellenborg. We staan vooraan op de boot en kunnen er vlot vanaf. Maar niet voordat wij via de speakers middels Nana Muscuri’s Gutenmorgen iedereen een goedemorgen hebben gewenst.

We hebben een uurtje speling om Stockholm te bereiken als we de snelste route volgen. Als we de geplande route doen is die speling er niet. We durven het niet aan.  Er zijn een paar teams die dat wel doen en dat ging goed, maar zal je net zien. Op andere dagen is het niet zo een probleem, maar wij willen die boot niet missen. Wij zijn niet van die helden. Dus ruim 600km saaie snelweg voor ons. 

We lunchen bij de Biltema. De enige winkel waar Henri met liefde heen gaat want : “het is de ikea voor mannen” zegt hij. We hebben niks nodig, maar kijken is leuk. Nou ja, niks nodig… Judith heeft de verkeerde winterjas mee. Gister op de kade was ze al aan het rillen. En toen was het nog 5 graden. En we verwachten de -15 zeker aan te tikken. We hebben bij de Biltema een warme jas in subtiel geel gekocht. Niet charmant, wel warm.

We zijn exact om 18.00 uur bij de boot. Dit keer gelukkig niet uren wachten. We checken in, in een stuk kleinere kamer en gaan op naar het diner. Dat blijkt op deze boot bijzonder goed geregeld te zijn. We eten heerlijk hert en andere lekkernijen en drinken savonds nog een gezellig drankje. Dan op naar bed. De wekker gaat vroeg want rond 7 uur mogen we de boot al af in Finland.

2 Comments

  1. Blij dat alles dit keer wel op rolletjes liep en dat Henri zich heeft kunnen vermaken in de “Ikea” al was het dan maar met het excuus dat zijn Judithtje geen kou mag lijden. Hopen dat het vandaag een mooie rit voor jullie gaat worden en dat vanavond Reinhard May zijn “Gute Nacht Freunden” over de speakers zal klinken (er zullen zullen toch nog wel een paar van die gekkies aan boord zijn) zodat jullie lekker zullen slapen en morgen weer uitgerust verder kunnen.

  2. Dit loopt gesmeerd zo te lezen. Wel leuk om zoveel overtochten mee te maken. Is een hele andere wereld. Ik ben nu wel erg benieuwd naar de nieuwe jas Judith. Als de huidige jas al niet tegen 5 graden kan , wordt dat met -15 helemaal niks. Gelukkig heeft Henri het niet gauw koud. Gratis kacheltje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *