Dag 3 – Turku -Vuokatti

De boot komt om half 7 Finse tijd aan in Turku. Dat is een uur vroeger dan bij ons. Wij ontbijten snel en mogen om half 8 van boord. Nachtbraken dus voor ons gevoel. Voordat we mogen rijden, geeft een van de mede barrelaars onze koplampen een kleine poetsbeurt. Hebben die tenminste wat nut.

Vandaag is voorlopig de laatste dag van de grote hoeveelheid kilometers en hoofdwegen. We pakken de snelweg richting het noorden. De zon komt op en terwijl de wereld om ons heen witter wordt, wordt de lucht steeds blauwer. Ook zakt de temperatuur steeds verder. In de middag is het rond de -15. Die nieuwe jas was dus een goed idee. Rond 15 uur verlaten we de snelweg.

De temperatuur is verder gezakt naar -20. Olav zijn kachel doet het gelukkig goed. Maar als we een klein stukje gaan dronen, zijn de handen er bijna afgevroren. Snel weer op pad. De laatste twee uur rijden we over een mooie weg met sneeuw. Een schitterende zonsondergang completeert het plaatje. Een roze lucht blijft nog ruim een half uur hangen.

We zijn rond 17.00 uur bij het hotel en ontvangen de route en opdrachten voor morgen. Het is inmiddels -21. Snel naar binnen. We nemen de blikjes drinken en knakworsten en soep mee naar binnen. Daar hebben we anders niks meer aan.

Dan is het tijd pizza en slapen want gister was een kort nachtje en morgen staat een erg mooie route op de planning. Op naar Rovaniemi waar we twee nachten blijven en de poolcirkel over steken.

2 Comments

  1. Wat is dit toch een fantastische belevenis. Vandaag weer een mooie rit. Ik kijk uit naar jullie verslag en foto’s van de uitstapjes daar.
    Veel plezier.

  2. Jeetje, wat mooi weer. De foto’s en ook het weer. Hier schijnt het vandaag droog te blijven en wordt het zelfs warm maar daarna weer regen dus zoals ze dat tegenwoordig noemen “wisselvallig”. Geniet nog even van de knakworstjes en pizza en doe de groetjes aan de kerstman.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *