Vandaag gaan we echt naar de Noordkaap. Niet dat gisteren niet echt was, maar nu gaan we met de hele groep. Henri zet uiteraard weer ‘ Guten morgen’ op als we bij het verzamelpunt aankomen. Iedereen kijkt heel blij.

In kolonne gaan we op pad. Wat we gisteren niet konden zien in het donker, was hoe mooi deze 30 kilometer van Honningsvag naar de Noordkaap was. En eveneens dat het een aardige klim is. Maar alle auto’s komen zonder problemen omhoog. Zelfs Flamingo de Berlingo. Onderweg krijgen we op dit korte stuk wel 3 soorten weer. Zon, sneeuw en mist. Maar bij de Noordkaap is het zonnig. Bij de afslag naar de Noordkaap blijkt de poort zelfs open. Dit betekent dat we zonder konvooi omhoog mogen rijden. Bij aankomst op het parkeerterrein deelt Rob ( organisatie) medailles uit. We hebben ons doel bereikt!

We lopen weer naar de wereldbol en maken dit keer in het zonnetje nog een paar toffe foto’s. Judith heeft haar camera mee en daardoor denken verschillende mensen dat ze fotograaf is. De ene na de ander wilt dat ze hun foto neemt. We nemen ook een groepsfoto van alle deelnemers. Daarna duiken we de souvenirs shop in. We tikken een toffe sierkentekenplaat op de kop en het is tijd om weer op pad te gaan.

Vanaf nu rijden we richting huis. Daar doen we alleen wel 7 dagen over en dat doen we langs de fantastische kust van Noorwegen.Er valt wat verse sneeuw onderweg en de sneeuw belooft de aankomende dagen aan te houden. Morgen hebben we een dag vrij en gaan we met rendieren op pad.

2 Comments

  1. Super! Noordkaap gehaald, rendieren gespot nu het Noorderlicht nog vastleggen en alle doelen van deze reis zijn bereikt. Nu nog langs de Noorse Fjorden en Denemarken met een hoop gezelligheid richting Naarden. We blijven jullie deze week zeker nog volgen en genieten mee.

  2. Dat moet een speciaal gevoel gegeven hebben dat je op het noordelijkste puntje van Europa bent geweest.
    Vandaag achter het achterwerk van een rendier. Super hoor. Ik kijk uit naar de verslaglegging. Veel plezier.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *